A legkedveltebb és legolcsóbb típusok a postforming eljárással, rétegelt díszítőlemez felragasztásával készülő egy, vagy két oldalán kerekített élű forgácslapból készülő lapok, melyek anyagvastagsága 28-mm.

38 mm-es lapok általában német és osztrák területekről származnak, rendkívül nagy színválasztékban, modern és klasszikus stílusú bútorokhoz, egyaránt találunk megfelelő árnyalatot, kiváló minőségű szín azonos vízzáróval, és egységcsomaggal ellátva.

A bevonó réteg felülete lehet sima (magas fényű) és kissé érdes (matt). A magas fényű felületek igen reprezentatívak, de nagyon kényesek is egyben, mivel könnyebben karcolódnak. A matt munkalapokon kevésbé látszik meg a karcolódások nyoma.

Szín- és mintaválasztékuk az összes munkapult típus között a leggazdagabb. Ezen munkalaptípus hátránya, hogy a vágással, karcolással szemben kevésbé ellenálló. Csak rövid ideig maximum 180°C-ig hőálló, ez nem elegendő ahhoz, hogy a felületre hosszabb ideig forró edényt tehessünk.

Fontos, hogy minden egyes kivágást (mosogató, főzőlap, mérleg, stb. számára) a kifröccsenő, szivárgó víz ellen tömíteni kell, mert csak egy tökéletesen vízhatlan lap akadályozza meg tartósan a forgácslap hordozóréteg felázását.